ДЗЕДАВІЦА

ЗВАР
Меню сайту
Форма уваходу
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0

    ЗВАР

    1) падліва з канаплянага семені ці маку. Семя (мак) цёрлі, потым заварвалі. Спажываўся як посная прыправа. Пашыраны на Зах. Палессі.

    2) Абрадавая страва, адвар з сушаных чарніц, яблык, груш з дабаўленнем мёду, які прыносілі жанчыны парадзісе ў час адведак. У наш час у якасці абрадавай стравы зрэдку сустракаецца ў сельскай мясцовасці на Палессі.

    Крыніца: http://rv-blr.com/dictonary/view/13833




    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтов - uCoz