ДЗЕДАВІЦА

БУЛКІ
Меню сайту
Форма уваходу
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0

    БУЛКІ

    Да Вялікадня ў кожнай хаце выпякаюць булкі. Цеста іх адрозніваецца высокім утрыманнем прыправы, таму булкі доўга не чарсцвеюць і іх ядуць увесь велікодны тыдзень. Раней булкі выпякалі ў печах у высокіх аб'ёмных формах з бляхі. У духоўцы іх можна печ у металічным слоіку або алюмініевым рондалі (аб'ёмам не больш 1-1,5 л, інакш цеста не прапячэцца). Пры падрыхтоўцы булак неабходна памятаць асноўныя правілы, ад захавання якіх шмат у чым залежыць, якім атрымаецца гатовы выраб:

    1. Булачнае цеста не любіць скразнякоў.

    2. Цеста не павінна быць вадкім. Яно павінна быць такой кансістэнцыі, каб яго можна было разрэзаць нажом і яно да яго не прыліпала.

    3. Яйкі і цеста ўзбіваюць доўга і інтэнсіўна.

    4. Цеста для булак павінна падыходзіць, як правіла, тры разы: першы раз - пасля падрыхтоўкі рошчыны, другі - пасля замеса цеста і трэці раз - калі цеста выкладзена ў формы.

    5. Форму для булак багата змазваюць размякчаным (але не растопленым) сметанкавым маслам і запаўняюць цестам, як правіла, на 1/2 вышыні.

    6. Гатоўнасць булкі да выпечкі вызначаецца па аб'ёму: цеста павінна падняцца амаль да бакоў формы.

    7. Булкі выпякаюць пры тэмпературы 180-200°С. У пазбяганні прыгарання, ўнізе духоўкі варта паставіць ёмістасць з гарачай вадой. Падчас выпечкі форму з булкай трэба вельмі асцярожна паварочваць, але не падтрасаць, бо нават пры невялікім штуршку цеста можа асесці і сярэдзіна будзе пустой.

    8. Пасля падрумяньвання булку пакрываюць белай паперай, змочанай вадой.

    9. Працягласць выпечкі залежыць ад масы булкі. Гатовасць яе вызначаюць тонкай лучынкай: калі да яе прыліпае цеста – булка яшчэ сырая. Гатовыя булкі ўпрыгожваюць цукатамі, каляровай вобмешкай (нонпарэллю), цукровай пудрай, лядзяшамі, глазурамі.




    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтов - uCoz